Mode og design


 

Kreativitet, mode og håndværk

På mode- og deignlinjen kan du igennem en fordybende kreativ designproces og gode håndværksmæssige teknikker skabe din helt unikke garderobe. Her kan du arbejde med formgivning af tekstiler på et højt kunstnerisk og eksperimenterende niveau.

Designprocessen kræver fordybelse og er vigtig for at kunne skitsere og afprøve forskellige materialer, farver og mønstre.

Moderetninger og tendenser i samfundet må ses som inspiration for valg af tekstile udtryk.

Processen

Designprocessen kræver fordybelse, hvor du kan skitsere, eksperimentere med farver, form og materialer, og udvikle mønstre med personligt snit og udtryk.

Igennem materialekendskab kan du vurdere kvalitet, styrke og æstetik, og kunne arbejde med kvalitetsprodukter indenfor metervarer og garn, og fortrinsvis med naturmaterialer som uld, hør, bomuld, viscose og læder.

 

Håndværk og teknikker

Du vil opnå tekniske færdigheder indenfor mønster- og syteknik, strik og hækling, broderi og tryk, så du får mulighed for at vurdere, eksperimentere og udføre små og store kreationer. Symaskinerne er af bedste kvalitet og med den nyeste teknik, feks indbygget klippefunktion.

Designfokus, mode og trends

Mode handler om form, funktion og identitet, om at skabe tøj, der aflæser, reflekterer og udfordrer og som er trendsskabende.

Du kan lade dig inspirere af moden og tendenser i samfundet, og forholde dig til kvalitet, re-design, bæredygtigt design og komme med bud på fremtidens design.

Udstillinger

Mode- og designlinjen laver løbende udstillinger - nogle gange også ude af huset. I 2016 blev det bl.a. til en udstilling af "Provokerende mode" på KUNSTEN i Aalborg.

 

Et godt afsæt

Hvis du er interesseret i en vidergående uddannelse indenfor ”Mode og Design” vil du igennem dit år på linjen få mulighed for at udvikle dig indenfor design og håndværk, så du har et fundament til at søge ind på nogle af designskolerne.