AFTRYK


Den største efterskolefestival

ØU afholder  i samarbejde med Rebild Kulturskole og ROSA (Dansk Rock Samråd) AFTRYK Festival. AFTRYK løber af stabelen hvert år i maj. Der kommer efterskolebands fra store dele af landet og fyrer deres selvkomponerede numre af på den store scene.

Næste AFTRYK er tirsdag den 28. maj 2019.

For efterskolebands

Aftryk er en professionel anlagt musikfestival, for "upcoming" bands fra efterskoleverdenen, og idéen med festivalen er at understøtte talentudviklingen inden for dansk rockmusik ved at give de mange efterskolebands en attraktiv scene at arbejde frem imod, og dermed et mål med de mange timer i øvelokalerne.

Aftryk på SPOT og Nibe Festival

For at markere, at festivalen er et led i den musikalske fødekæde, får ét band i lighed med tidligere år muligheden for at spille på næste års Spot Festival, ligesom Aftryk flere gange har været en direkte vej til at få lov til at spille på Nibe festival.
Som noget nyt har vi desuden etableret er samarbejde med “Danmark Dejligst”-koncerterne, hvor også nogle Aftryk-deltagere får lov til at optræde.

Hovednavne som afslutning

Festivalen afsluttes hvert år med et dansk hovednavn. De tidligere år har det været henholdsvis Kashmir, Figurines, Oh No Ono, Gypsies, The Blue Van, Reptile Youth, Powersolo, Dance with Dirt,Tako Lako, Ulige Numre og Rasmus Nøhr med band.