Skolen


Praktisk information

Antal elever

Skolen har plads til 110 elever fordelt i  to niendeklasser og fire tiendeklasser

Skoleåret

Et skoleår varer 10 måneder eller 42 uger. Skoleåret starter i august måned, og vi slutter sidst i juni måned det følgende år. Vi har efterårsferie i uge 42 og vinterferie i uge 8. Vi har to ugers ferie ved årsskiftet. Skolen er lukket i ferierne, og eleverne må derfor tage til deres hjem. På ankomstdagen udleveres en kalender over skoleårets vigtigste arrangementer, heraf fremgår f.eks. forældredage, fridage, emneuger, udlandstur og hyttetur.

 

Stilletime

Vi har stilletime hver dag i tidsrummet 18.30 til 19.30, hvor man som udgangspunkt opholder sig på eget værelse eller egen enhed. Man kan også efter aftale samarbejde med andre.

Besøg udefra

Du må selvfølgelig gerne få besøg af venner og bekendte, men for at udvikle fællesskabet på det nye elevhold, må du den første måned kun få besøg af din familie.

Elevbank

På kontoret har vi en elevbank, hvor eleverne kan have deres lommepenge stående. Der kan bankoverføres lommepenge til kontoen i Spar Nord Bank, reg.nr. 9349 konto 456-48-37194. Hver dag i middagspausen er der mulighed for at hæve det beløb, man skal bruge, så man ikke skal ligge med mange penge på værelset eller gå med dem på sig.  Ved tyveri kan kontanter ikke erstattes. Du kan altid få det beløb, du be’r om, hvis det da ikke er aftalt med dine forældre, hvor meget du må hæve hver uge eller måned.

Post

Får du tilsendt post bliver den uddelt til aftenmødet, og vil du sende breve på den gammeldags måde, lægges de i en postkasse, der tømmes hver dag kl. 15.00.

Vask

På skolen findes to vaskemaskiner, hvor du kan vaske dit tøj, ligesom vi også har en tørretumbler og et tørrerum. En polet til vaskemaskinen eller tørretumbleren koster for tiden 10 kroner.

Weekendregler

 I langt de fleste weekender er det frivilligt, om du vil blive på skolen, eller du vil rejse hjem, men der er tradition for, at mange elever bliver på skolen i weekenderne. Eleverne skal deltage i Efterskolernes Dag sidste søndag i september og i deres egen gruppes weekend-arrangement. Derudover har alle elever en køkken-weekend – derfor er der i løbet af skoleåret tre weekender, hvor man skal blive på skolen. Tirsdag middag gives besked om, hvor man opholder sig i weekenden. Har man valgt at tage af sted på weekend, må man først komme tilbage søndag efter kl. 19.00. Man skal være tilbage senest kl. 21.15.  Undtagelser aftales konkret med vagtlærerne i god tid. Der er mulighed for, at man kan få besøg af en kammerat. Dette aftales også i god tid med vagtlærerne. Tager man andre steder hen end til sit eget hjem, går skolen ud fra, at det er efter aftale med forældrene. Opholdsadresse eller telefonnummer meddeles ved weekend-tilmeldingen.