KREATIV MUSIKEFTERSKOLE

SKAB NY MUSIK

På musiklinjen har du tid og rum til at eksperimentere. Her kan du fx sætte musik på de følelser og tanker du går med eller simpelthen samle et band, skrue forstærkerne op på 11 og øve til fingrene bløder. Vi stiller 4 fuldt udrustede øvelokaler; et lydstudie; et elektronisk musiklokale, samt en stor teater- og koncertsal til rådighed – så det er helt op til dig hvad du ønsker at skabe.

Vi er en kreativ musikefterskole og vi elsker at lave vores egen musik.

FÅ MUSIK PÅ EFTERSKOLE

Musikefterskole for original musik

Musikvideo med ØU bandet Rear View Mirror. Sangen er indspillet og produceret i ØU’s lydstudie og videoen er filmet og redigeret af nogle af ØU’s filmelever. Super godt gået!

På ØU’s musiklinje arbejder vi med musikskabelse og performance på mange forskellige måder, og der er rig mulighed for at tage store musikalske skridt – både for begynderen og den mere øvede.

Vores mål er at skabe ny musik, men vi arbejder også med cover-musik. Vi arbejder med bl.a tekstunivers, dynamik, arrangement og meget mere.

Du får mulighed for at give den gas til en masse musikarrangementer i løbet af året, hvoraf de største er Band Battle og vores egen festival ØU-TRYK.

Du får også mulighed for at arbejde med musikken i studiet og i sidste ende smide den på youtube, Spotify mm.

Vi har også en årlig linjetur til København, hvor vi oplever og arbejder med musik i andre omgivelser, møder branchefolk mm.

Koncerter fra øverste hylde

Som musikefterskole har vi hvert år mange bands og musikere der gæster ØU for at spille koncert. Disse bands er bl.a. udvalgt af ROSA (Dansk Rock Samråd) efter at kunne blive det næste store navn og/eller fordi de kan levere det der ekstra som får dem til at skille sig ud fra mængden.

Blandt tidligere optrædende kan nævnes: Kashmir, Figurines, OH NO ONO, Rasmus Nøhr, The Blue Van, Power Solo, Reptile Youth, Ulige Numre , Spids Nøgenhat, Childrenn, The Entrepeneurs, Quadron, De underjordiske, Velvet Volume og mange flere…

Soloundervisning og sammenspil

Selvfølgelig bruger vi meget tid på at spille sammen og gøre hinanden gode som bands.

Du har som elev mulighed for at få soloundervisning i netop dit instrument, men ikke i linjetimerne. Soloundervisning skal du vælge som valgfag (se mere under skolens valgfag)

Sangen “Sun” er skabt af bandet Ocean Ways, som pt. er finalister til årets Band Battle Skråen i Aalborg. Bandet har netop indspillet en EP i ØU’s lydstudie, som snart kan findes på Spotify, Itunes m.fl. Musikvideoen er skabt af ØU’s Filmlinje. Godt gået!

ØU-bandet Pipeline var blandt finalisterne i DM i sangskrivning med denne kække og originale ørehænger: “Sneaky Beaky“.

Musikvideo med ØU bandet Kernefamilien. Sangen er indspillet og produceret i ØU’s lydstudie og videoen er filmet og redigeret af en filmelev. Super godt gået!

E-musik eller Elektroniskmusik på efterskole

På efterskolen har vi flere computere, hvor du kan lave elektronisk musik. Vi bruger primært applecomputere og du kan arbejde i fx garageband, logic eller pro-tools.

Du kan arbejde med den genre, stilart eller sound som du har lyst til

Elektronisk musik_efterskole

Mange lokaler og fedt gear

En cool sound kræver fedt udstyr! Vi har derfor 4 fuldt udrustede musiklokaler med bl.a.:

 • Fuldt trommesæt
 • Yamaha drumpad til elektroniske trommer (1 stk.)
 • 2 flygler og 5 akustiske klaverer
 • Elklaverer
 • Elektriske Guitarer: Udvalg af Fender, Cort (solid og hollow body) og en Gretch Country Gent Jr. (Hollow body).
 • Div. rørforstærkere (Fender blues Jr., Fender Hot Rod Deville, Peavey Delta blues mm.)
 • Div. guitareffekter
 • Akustiske Guitarer: Martin, Yamaha, Furch og Blueridge mm.
 • Basser: Fender Jazzbas og Squier (Peter Rahbæk modificerede), Squier P-bas mm.
 • En kontrabas med pickup-system til koncertbrug
 • Synths: Nord Lead, MicroKorg, Juno D, Korg M1 mm.
 • Div. percussion, klokkespil, trædeorgel mm.

ØU – en efterskole med musik

ØU på SPOT

Som musikefterskole har vi efterhånden søsat en del musikalske skibe fra ØU, f.eks. De senere år kan det fremhæves at ØU-bands som Vivid Lines, Frank Haze, Kernefamilien, Blooming og Ocean Ways har alle været udtaget til at spille på SPOT i Århus.

Som efterskole med musik har vi desuden ofte fået udvalgt mange bands til andre festivaller. ØU-bands som Arving, Iris og Smoking Voices har været udvalgt til at spille på bl.a. AaMAZEfestival i Aalborg og Danmarks Dejligste. Blooming og Pipeline gæstede Guldbæk festivalen, hvor Blooming vandt en studieindspilning.

Blooming med nummeret “Transporter

HVORNÅR SES VI?

LYDER MUSIKEFTERSKOLE SOM NOGET FOR DIG?

SÅ BESØG OS

KONTAKT