KREATIV MUSIKEFTERSKOLE

SKAB NY MUSIK

På musiklinjen har du tid og rum til at eksperimentere. Her kan du f.eks. sætte musik på de følelser og tanker du går med eller simpelthen samle et band, skrue forstærkerne op på 11 og øve til fingrene bløder. Vi stiller 4 fuldt udrustede øvelokaler; et lydstudie; et elektronisk musiklokale, samt en stor teater- og koncertsal til rådighed – så det er helt op til dig hvad du ønsker at skabe.

Vi er en kreativ musikefterskole og vi elsker at lave vores egen musik.

FÅ MUSIK PÅ EFTERSKOLE

Musikefterskole for original musik

Musikvideo med ØU bandet Kernefamilien. Sangen er indspillet og produceret i ØU’s lydstudie og videoen er filmet og redigeret af en filmelev. Super godt gået!

På ØU’s musiklinje arbejder vi med musikskabelse og performance på mange forskellige måder, og der er rig mulighed for at tage store musikalske skridt – både for begynderen og den mere øvede. Vi skaber ny musik og arbejder med bl.a. tekstunivers, dynamik, arrangement og meget mere.

Du får mulighed for at give den gas til en masse musikarrangementer i løbet af året, hvoraf de største er Band Battle og vores musikfestival AFTRYK, hvor mange af landets andre efterskoler deltager.

Du får også mulighed for at arbejde med musikken i studiet og i sidste ende at få den udgivet på Spotify, Itunes mm. igennem ØU-records.

Vi har også en årlig linjetur til f.eks. København, hvor vi oplever og arbejder med musik i andre omgivelser, møder branchefolk mm.

Gæstelærere og koncerter fra øverste hylde

Som musikefterskole har vi hvert år mange musikere der gæster ØU. Både på hverdagsaftener og til AFTRYK. Disse bands er udvalgt efter netop at kunne levere det der ekstra som får dem til at skille sig ud fra mængden.

Blandt tidligere optrædende kan nævnes: Kashmir, Figurines, OH NO ONO, Rasmus Nøhr, The Blue Van, Power Solo, Reptile Youth, Ulige Numre , Spids Nøgenhat, Childrenn, The Entrepeneurs, Quadron, De underjordiske, Velvet Volume og mange flere…

Sangen “Sun” er skabt af 18/19 bandet Ocean Ways, som pt. er finalister til årets Band Battle Skråen i Aalborg. Bandet har netop indspillet en EP i ØU’s lydstudie, som snart kan findes på Spotify, Itunes m.fl. Musikvideoen er skabt af ØU’s Filmlinje. Godt gået!

ØU-bandet Pipeline var blandt finalisterne i DM i sangskrivning 2018, med denne kække og originale ørehænger: “Sneaky Beaky“.

Mange lokaler og fedt gear

En cool sound kræver fedt udstyr! Vi har derfor 4 fuldt udrustede musiklokaler med bl.a.:

 • Fuldt trommesæt
 • Yamaha drumpad til elektroniske trommer (1 stk.)
 • 2 flygler og 5 akustiske klaverer
 • Elklaverer
 • Elektriske Guitarer: Udvalg af Fender, Cort (solid og hollow body) og en Gretch Country Gent Jr. (Hollow body).
 • Div. rørforstærkere (Fender blues Jr., Fender Hot Rod Deville, Peavey Delta blues mm.)
 • Div. guitareffekter
 • Akustiske Guitarer: Martin, Yamaha, Furch og Blueridge mm.
 • Basser: Fender Jazzbas og Squier (Peter Rahbæk modificerede) mm.
 • En kontrabas med pickup-system til koncertbrug
 • Synths: Nord Lead, MicroKorg, Juno D, Korg M1 mm.
 • Div. percussion, klokkespil, trædeorgel, Marimba mm.

ØU – en efterskole med musik

ØU på SPOT

Som musikefterskole har vi efterhånden søsat en del musikalske skibe fra ØU, f.eks. De senere år kan det fremhæves at Vivid Lines blev udtaget til at spille på SPOT i 2014; Frank Haze spillede der i 2015; Kernefamilien i 2016. Blooming var at finde i line-up’et på SPOT festival 2019, Ligesom bandet Ocean Ways blev ligeledes udvalgt til at spille på SPOT festival i 2020.

Som efterskole med musik har vi desuden ofte fået udvalgt mange bands til andre festivaller. i 2016 var bl.a. Arving, Iris og Smoking Voices udvalgt til at spille på bl.a. AaMAZEfestival i Aalborg og Danmarks Dejligste. I 2018 gæstede Blooming og Pipeline Guldbæk festivalen, hvor Blooming vandt en studieindspilning.

Blooming med nummeret “Transporter

HVORNÅR SES VI?

LYDER MUSIKEFTERSKOLE SOM NOGET FOR DIG?

SÅ BESØG OS

KONTAKT