Spiludvikling på efterskole – Gamedesign

På spiludvikling arbejder vi både med det nørdede og det kreative.

Begge dele er nødvendige for at skabe fede spil. Vi kommer omkring mange forskellige spiltyper og spilelementer – både når vi laver eget gamedesign, og når vi analyserer eksisterende spil.

Spiludvikling efterskole

Højt fagligt niveau

Der er ikke nogen øvre grænse for niveauet som sådan. Det kommer meget an på, hvilke forudsætninger du som elev kommer med, og hvilket tempo du kan klare. Indholdet har stigende sværhedsgrad, men starter et sted, hvor alle kan være med. Hvor langt, man kommer derfra, er individuelt, men når året er omme, har du bidraget til forskellige spil, I selv har fundet på og skabt. Forudsætningen for at få fuldt udbytte af undervisningen er, at du er i stand til at tage initiativ og arbejde målrettet.

En stor del af undervisningen bliver varetaget af studerende fra Aalborg Universitet. De vil være i gang med eller have gennemført DADIU, som er en tværfaglig spiloverbygning på universitetet. Så der er mulighed for at få topkvalificeret sparring og input fra folk, som til daglig har fingrene dybt begravet i programmering, spiludvikling og gamedesign. Det sikrer også, at vores undervisere har en brændende interesse for emnet, og det resulterer ofte i en bedre læring for eleverne.

Spiludvikling

Undervisning i spiludvikling på efterskole

På linjen tilbyder vi en bred vifte af spændende emner og opgaver, som eleverne bliver erfarne i, i løbet af skoleåret. Alle elever på linjen vil blive undervist i:

Unity (en avanceret game engine, som også professionelle firmaer bruger)
Level design (opbygning af den konkrete bane i spillet)
Programmering (i programmeringssproget C#)
Grafisk design (2D + 3D – også mulighed for at benytte tegneplader)
2D animationer (lidt 3D er en mulighed, hvis du er virkelig ihærdig)
Idéudvikling (metoder til at hjælpe de fede og overraskende ideer på vej)

Spiludvikling på efterskolen rummer forskellige roller. Undervejs vil der blive mulighed for at fordybe sig i den rolle, som man særligt interesserer sig for, hvad end det er programmering af spil, design eller noget helt tredje.

De mange forskellige elementer, som er en del af spiludviklingen, giver eleverne mulighed for at udfordre sig selv på flere forskellige punkter, så de er klar til enhver udfordring, som skulle komme deres vej inden for IT og spiludvikling.

Professionelle programmer

Som nævnt bruger vi Unity til at skabe vores spil. Unity er en populær game engine, som understøtter både 2D og 3D spil, til de mest populære platforme, som PC eller mobilen. Dog har vi ofte fokus på at lave spil egnet til PC eller Mac, da det også er derpå meget af det produktive arbejde tager sted. Nogle kendte spil som er lavet på Unity, er Subway Surfer og Slender.

Hvad er meningen så?

Du bliver ikke færdiguddannet spiludvikler hos os. Sorry to say. MEN! Du bliver klar over, om det er noget for dig, og du kan foretage bedre valg med hensyn til din fremtid, på baggrund af den undervisning i spiludvikling du har fået på efterskolen. Du får værktøjer til at dyrke din interesse og blive mere kvalificeret, og du får det, vi mener, er Danmarks bedste uddannelsesstart på en karriere som spiludvikler.

Hvad er meningen ikke?

Det er ikke en gamer-linje. Vi skal ikke sidde og spille computer hele dagen. Du skal have teknisk og designmæssig interesse. Du skal have lyst til at møde matematiske udfordringer. Du skal være forberedt på mange timer ved computeren og opgaver, som det kræver ihærdighed og stædighed at løse.

Så har du en stor interesse i at være til at skabe og programmere spil og ikke bare spille dem, så er spiludviklingslinjen et oplagt valg. Kontakt gerne skolen – kom og se nogle af vores dygtige elevers arbejde samt få en snak med vores kompetente lærer.

ØU er meget mere. Vi er også en musik efterskole. Tjek vores linjer her

Efterskole med spiludvikling

Spil udviklet af spiludviklingslinjen

SKAB DINE EGNE SPIL PÅ EFTERSKOLEN.

DU FÅR ALT NØDVENDIGT SOFTWARE PÅ EFTERSKOLEN. TAG DIN EGEN COMPUTER MED. HVORNÅR SES VI?

LYDER DET SOM NOGET FOR DIG?

SÅ BESØG OS

KONTAKT OS