Linjetur til København

Ømme fødder, ben og smilemuskler. Vi er netop returneret efter en dejlig linjetur til København. Det er en helt speciel oplevelse at se elevernes stærke fællesskab udfolde sig i fuld skala. Det var der rig lejlighed til i bussen og på værelserne på vandrerhjemmet i København.

Vi indtog onsdag eftermiddag Danhostel på H.C. Andersens Boulevard, hvorefter vi i samlet flok gik til Restaurant Ankara, hvor vi blev godt mætte. Derefter gik vi mod Skuespilshuset for at se Christian Lollikes opsætning af Aladdin. Vi var vidne til en meget speciel forestilling med en meget minimalistisk scenografi, hvor skuespillernes timing i replikkerne og kropssprog var med til at give os en uforglemmelig oplevelse. Forestillingen var både sjov, alvorlig og til tider en smule grænseoverskridende.
Dagen efter var Kunst- og teaterlinjen bag kulisserne til en yderst spændende rundvisning i Skuespilshuset, hvor vi overværede det moderne Kongelige Teaters nye tekniske muligheder, mens scenografer og teknikere gjorde scenen klar til næste store teaterproduktion Kongens fald.

Alle linjerne havde torsdag eget program, hvor eleverne oplevede en mangfoldighed af Københavns muligheder. Samlet set oplevede linjerne designer Mads Nørgaard, Nationalmuseet, Designmuseet, Designakademiet, musikstudiet Black Tornado, koncert på Loppen, Christiania, DR-Byen, Palads Teatret, Glyptoteket, Statens Museum for Kunst, Sybo Games, North Play, Bip Bip Bar, Teatermuseet Hofteatret og De Kongelige Stalde på Christiansborg.

Fredag formiddag bød på shopping på Strøget, hvor de mange ØU-elever fyldte godt op. Man kunne ikke gå mange meter uden at støde på grupper af ØUere. Først på eftermiddagen gik turen hjemad med stop ved Odense, Vejle, Aarhus, Vejle, Randers, Østhimmerlands Ungdomsskole og Aalborg. Jeg garanterer, at der ligger mange kilometer i elevernes ben, hvorfor I forældre må forvente at få nogle trætte unge mennesker hjem.

En fantastisk tur med fantastiske elever og dedikerede lærere. Jeg ser i høj grad frem til vores tur til Paris i foråret! Jeg er glad og tilfreds og en smule træt.

Tak for oplevelserne ØU’ere.

Jesper Brøsted, Forstander