Musik


Første skridt mod orange scene

På ØU’s musiklinje får du mulighed for at prøve kræfter med musikskabelse og performance på mange forskellige måder - og der er rig mulighed for at tage store musikalske skridt både for begynderen og den mere øvede. Du lærer at skrive din egen musik og får værktøjer til at arbejde med bl.a. tekstunivers, dynamik, arrangement og meget mere. Du får mulighed for at give den gas til en masse musikarrangementer i løbet af året, hvoraf de største er Band Battle, Vores årlige musik- og teaterforestilling og vores musikfestival AFTRYK, hvor mange af landets andre efterskoler deltager. Du får også mulighed for at arbejde med musikken i studiet og i sidste ende at få den udgivet på Spotify, Itunes osv. igennem ØU-records. Vi har også en årlig linjetur til København hvor vi oplever og arbejder med musik i andre omgivelser. 

Vi har også mange musikere der gæster ØU hvert eneste år. Både på hverdagsaftener og til AFTRYK. Disse bands er udvalgt efter netop at kunne levere det der ekstra som får dem til at skille sig ud fra mængden. Blandt tidligere optrædende kan nævnes:

Kashmir, Figurines, OH NO ONO, Rasmus Nøhr, The Blue Van, Power Solo, Reptile Youth, Ulige Numre , Spids Nøgenhat, Childrenn, The Entrepeneurs, Quadron, De underjordiske, Velvet Volume og mange flere...

Musikvideo med ØU bandet Kernefamilien. Nummeret er indspillet og produceret i ØU's lydstudie og videoen er optaget i studiet og til en ØU koncert og redigeret af en filmelev. Super godt gået!

Og her er et par af de numre, som eleverne skrev og indspillede i seneste linjeuge. Fra det smukke til det “grimme” men også meget originale - på ØU skal der være plads til det hele. Numrene er skrevet og indspillet på ØU kun et par måneder inde i skoleåret. Vokalerne er indspillet i et større studie i København i forbindelse med linjeudflugten.

"Down by the Water" blev ØU-ørehængeren årgang 2015-2016. Den er udgivet på ØU-records med bandet Iris (EP'en Mind Eats Soul) og kan findes på Spotify, Itunes m.fl.  

ØU-bandet Pipeline var blandt finalisterne i DM i sangskrivning 2018, med denne kække og originale ørehænger: "Sneaky Beaky".

Mange lokaler og fedt gear

På musiklinjen gør vi meget ud af at man skal kunne arbejde med sin sound - dette kræver både en del forskelligt og desuden godt udstyr.

Vi har derfor 4 fuldt udrustede musiklokaler med bl.a.:

Fuldt trommesæt
Elklaver (+ 2 akustiske klaverer og et flygel i teatersalen)
Elektriske Guitarer: Udvalg af Fender, Cort (solid og hollow body) og en Gretch Country Gent Jr. (Hollow body).
Et godt udvalg af guitarpedaler for at opnå den rigtige sound og for at kunne skabe dynamik i musikken.
Akustiske Guitarer: Et udvalg af Martin, Yamaha, Furch og Blueridge
Basser: Bla. Fender Jazzbas og Squier (Peter Rahbæk modificerede)
Synths: Nord Lead, MicroKorg, Juno D, Korg M1 og Yamaha P200. 

Vi har desuden et lydstudie med:

Studiecomputer (Mac), lydkort (16 kanaler ind), musiksoftware - bl.a. nyeste Pro Tools licenser og state-of-the-art lyd plugins så produktionerne kan opnå en fuldt professionel sound.
Stort udvalg af forskellige mikrofoner.

...samt en teatersal med:

En koncert- og teatersal med superfedt lys- og lydudstyr, hvor du får mulighed for at optræde mange gange i løbet af året.

ØU på SPOT

Vi har efterhånden søsat en del musikalske skibe fra ØU, f.eks. De senere år kan det fremhæves at Vivid Lines blev udtaget til at spille på SPOT i 2014; Frank Haze spillede der i 2015; Kernefamilien i 2016 og nu ser vi frem til høre ØU-bandet Blooming til foråret 2019. 

Vi har desuden ofte fået udvalgt mange bands til andre festivaller. i 2016 var bl.a. Arving, Iris og Smoking Voices udvalgt til at spille på bl.a. AaMAZE festival i Aalborg og Danmarks Dejligste. I 2018 gæstede Blooming og Pipeline Guldbæk festivalen, hvor Blooming vandt en studieindspilning.

Blooming er at finde i line-up'et på SPOT festival 2019. Her med sangen "Transporter" og en musikvideo skabt af ØU's filmlinje. 

Smoking Voices arbejdede hårdt i øvelokalet og studiet det meste af foråret. Det kom der bl.a. denne lækre sag ud af. De fik kyndig hjælp af elever fra Filmlinjen. Imponerende udtryk og engagement!

Coaching

På ØU har vi meget efaring med at få kendte og erfarne musikere ind på skolen for at coache. 

Her kan bl.a. nævnes:

Søren fra The Blue Van

Lin Rosenbeck fra Navneløs

Simon Troelsgaard fra DÚNÉ

Magnus fra Dance With Dirt

Kim Munk fra The Broken Beats

ØU-Records

ØU-Records startede i 2016 og hele idéen er, at al den gode musik der bliver skabt og indspillet på skolen nå udenfor ØU og kunne bruges som springbræt efter ØU. Derudover er det jo altid dejligt at kunne se tilbage på en proces som i sidste ende skabte noget andre kan have glæde af.

Derfor giver vi muligheden for at stå for distribution af musikken via bl.a. Spotify, Itunes mm. Man kan således følge ØU-Records på Spotify og dermed være blandt de første til at lægge ører til nye ØU hits.  

Følg ØU-Records på Spotify ved at klikke dette link.