December, december, december

Julen blev kickstartet den 30. november på ØU. Startskuddet til julen gik gennem juleklip. En disciplin, som ØU-eleverne mestrer til UG. I løbet af 1,5 time blev skolen forvandlet til en lille juleoase, hvor hver en krog blev julepyntet.

Julen bringer mange traditioner med sig her på skolen.
Torsdag den 13. december stod Ulla, 2 gange Peter, Anne og jeg op helt umenneskeligt tidligt. Morgenbrød – de særlige Lucia-brød – blev sat i ovnen og stearinlys, stjernedrys og juicebrikker blev pakket på rullevognene. Vi havde iført os vores fineste hvide skjorter og forstanderen blev kronet med en Luciakrans bestående af gran og lyskæder. Værelse efter værelse blev eleverne så vækket med morgenmad på sengen, Luciasang og levende lys.

Reaktionerne var mangfoldige. Nogle elever rejste sig i sengen, som om de havde set et spøgelse, mens andre skreg af grin eller stille nød omsorgen fra Luciaoptoget. Trods det tidlige tidspunkt på dagen, var det en stor fornøjelse for os alle.

Det er dog noget usikkert, om julemanden kommer til ØU i år. Min forgænger har aldrig oplevet julemanden selv, da han altid er blevet kaldt til møde umiddelbart inden julemandens besøg. Eleverne påstår dog hvert år hårdnakket, at julemanden var forbi. Vi får se!

“December er traditionernes tid”

Jesper Brøsted, Forstander